Коледни пости ден 8

Ехааа, 1/5 от постите се изтъркулиха, или с други думи 20% от постите 😀 Много обичам да свеждам всичко до числа 🙂 Денят започна обичайно. Четене на писма от клиенти, сравняване на мерките им с предишната седмица, снимки преди и след – това със снимките ми е супер любим момент. Отварям снимка, примерно в профил, преди режима и снимка след 4 седмици режим. И започвам да търся разликите. Спомняте ли си “Паралели” имаше “Открийте 7те разлики” – мнооооого любимо занимание. Е, как да не се кефя на работата си 😀

След 4 седмици снимките винаги показват промяна, но хората виждат колко им остава до перфектното тяло, а не колко са постигнали. Моята работа е да погледна корема и да видя дали спрямо сутиена не стърчи толкова. Дали паласките са се прибрали (това е зона, която не може да се измери със сантиметър, защото няма начин винаги да измериш на едно и също място, но на снимки се вижда перфектно). Същото важи и за гърба. При отслабване почти винаги спада бюста, като част от сантиметрите са намаляване на мазнините по гърба, което се включва в гръдната обиколка.

Хората имаме нужда някой да повярва в нас и да ни покаже промяната. Защото след 4 седмици режим има промяна, просто не е финалната. В този момент човек е много чувствителен. Спазвал е режим, тренирал, а все още има мазнини – това е нормално. Не напълняваме за 4 седмици и не отслабваме за 4 седмици. А и след постигане на желаната форма, тя трябва да се поддържа, иначе йо-йо!

След това снимах 35 минути силова аеробика за Клуба. 5 упражнения, всяко се изпълнява по 5 кръга по 10 повторения и се преминава към следващото. След всяка серия силово упражнение, следва 30-60 секунди скачане на въже. Това е тренировката с Жабешко Бърпи – да ни е честито новото упражнение, мисля, че е авторско, не съм виждала някой да го изпълнява.

Голям кеф е да измисля нещо, което не съм виждала някой друг да изпълнява 😀 както и като измисля нова рецепта. В Онлайн Клуба показвам комбинации от упражнения, които не съм включила в тренировките в Youtube.

бадеми

Закуско обяд накиснати бадеми.

грозде розе

Грозде розе.

Реших да хапна в магазинчето за храна на MyOrganicMarket.

Взех си баничка с тофу, маслини и сушени домати.

веган баница

По време на тези пости за втори път си вземам нещо със соя, т.е. за втори път правя изключение от правилото да не ям соя. Мисля, скоро да няма такива изключения, но не се заричам. Баничките са супер вкусни. Тестото е много малко, като с него наруших и друго правило – да не ям глутен. Тестото е ръчно точено от пълнозърнеста пшеница и е толкова колкото да се завие пълнежа.

koledni-posti-den8-04

Ако нещо ми се яде, ям го и после ми минава желанието за него. Това правило е по-важно от това да не ям соя и глутен, защото се чувствам доволна от живота, не се ограничавам и храненето ми е естествено без да мисля може или не може да ям нещо.

Взех си и торта с основа бадеми и крем шоколад.

koledni-posti-den8-05

Покрай сайта хората остават с впечатление, че по цял ден тренирам и мисля за храна. Което не е така. И двете са много малка част от живота ми. Просто в сайта пиша основно за хранене и тренировки и споделям много малко за другите ми занимания.

Тренировките е видно колко са дълги. А храненето – не го мисля. Обикновено мисля за храна като изгладнея. През останалото време просто не мисля за храна. Нямам план какво ще сготвя. Гледам да имам под ръка ядки, плодове и зелении, така винаги знам, че мога да хапна без да мисля какво и как. Мисля за храна като изляза на вечерния пазар и тогава измислям рецептите.

Вечерята беше супер непланирана. Нищо не ми се ядеше. Зададох си въпроса какво искам да ям, а не какво е добре да ям. Отворих хладилника и видях чери домати, добреее, това ми се ядеше.

чери домати

Хапнах, но бях гладна без желание да ям, странноооо. Пак се замислих какво искам.

крам от кашу и чиа

И ми изникна крема с кашу, лимон и чиа. И го сътворих. Получи се мноооого вкусно. По някакъв начин ми напомня на кисело мляко. Милото каза, че няма нищо общо с кисело мляко, ама какво разбира 😀

суров шоколад

За десерт изядох 2 блокета от нов шоколад, който видяхме в магазин „Мандарин“ и решихме да опитаме.

koledni-posti-den8-09

Мноооого е вкусен и на етикета нямаше нищо, което да ме тревожи.

koledni-posti-den8-10

Въпрос: мислиш ли постоянно за храна?

Коледни пости всички дни

Ден 1, Ден 4, Ден 5, Ден 6, Ден 7, Ден 9, Ден 10, Ден 11, Ден 12, Ден 13, Ден 14, Ден 15, Ден 16, Ден 17, Ден 18, Ден 19, Ден 20, Ден 21, Ден 22, Ден 23, Ден 24, Ден 25, Ден 26, Ден 27, Ден 28, Ден 29, Ден 30, Ден 31-40