Коледни пости Ден 5

Измина 1/8 от Коледния пост 😀 Започнах деня с кафе и работа пред компютъра. След това разработих нова тренировка за долна част на тялото, изиграх я, много добре се получи. 17 минути само за бедра, дупе и прасци. Продължавам да мисля нови варианти на упражнения с любимото на всички Жабешко Пляс – страхотно кардио упражнение, което натоварва още корема, гърдите, раменете, бедрата. Все още мисля как да включа и гърба, но за сега не съм изсмислила 😀

След тренировката изпих смути с манго. Обожавам манго!

смути с манго

Работих още на компа, а след това излязох по задачи и вечерния пазар на зарзават. Влязох в книжарница Гринуич на Витошка. Чудя се коя магьосническа поредица книги да започна. Препоръки?

Получих си и храните от Хранкоопа. Сега имам ябълки, нещо като лютеница (не е мазна) и храни за Милото 🙂 Заради лютеницата мисля да изпека хляб. Не ям хляб често, защото избягвам глутен и трябва да си изпека домашен. Понякога правя содена питка, но в нея има кисело мляко и яйце, така че ще се мисли нова рецепта. Ще погледна и в нета за идеи. Ще пиша, ако изпека вкусен хляб. А и кога, ако не сега да пробвам хляб 🙂 В последните дни съм основно на въглехидрати. Добре се чувствам, но все още не мога да уцеля количествата.

Вечер съм много гладна, а чакам Милото да вечеряме заедно и не искам да си развалям вечерята с дребно похапване. Не съм фен на малките похапвания, обичам хубаво да се нахраня. Като че ли имам спад в издръжливостта при трениране, но трябва още време да се потвърди. А и може би не ям достатъчно. Не искам да смятам калории, а да следвам инстинкта си – ям като съм гладна и докато се наситя, само истинска храна. Мисля, че всеки има този инстинкт да яде като е гладен, а не от каприз. Но сме го забравили заради лесно достъпната храна. Ако храната е трудно достъпна, мисля че ще се отключи естественият ни начин на хранене.

грозде розе

Изгладнях и хапнах грозде – розе, докато работех на компа.

За вечеря приготвих карфиолена супа по идея на Симона Иванова. Ядох супата гореща, което не ми е по вкуса, но бях много гладна и не ми се чакаше.

супа с карфиол

Изядох 2 купи и още бях гладна. И се започна 1 банан, 2 банана …та 4 банана 🙂 Добре ми дойдоха и открих сезона на бананите. Но мисля, че още им е рано, защото не съм се наяла на ябълки.

Бананите са зимния ми плод. Преди години, когато нередовно ходех до тоалетната ги избягвах, а толкова ги обичам. Сега не мога да им се наситя като ги започна. Радвам се, че мога да ги ям без проблем!

Въпрос: има ли плодове, които не можеш да ядеш и защо?

Руми: мисля, че от гроздето розе получавам малко газове. Ще тествам още няколко пъти да видим дали е съвпадение, но почти съм сигурна, защото нямам газове почти никога, освен като хапна розе.

Коледни пости всички дни

Ден 1, Ден 4, Ден 6, Ден 7, Ден 8, Ден 9, Ден 10, Ден 11, Ден 12, Ден 13, Ден 14, Ден 15, Ден 16, Ден 17, Ден 18, Ден 19, Ден 20, Ден 21, Ден 22, Ден 23, Ден 24, Ден 25, Ден 26, Ден 27, Ден 28, Ден 29, Ден 30, Ден 31-40