Коледни пости ден 1

Въведение: от доста време голяма част от храната ми е растителна, защото това е начинът да си набавя витамини и минерали, а и ми харесва. Не приемам никакви добавки от 2 години. Не пия даже и витамини.

накиснати бадеми

От лятото през деня съм веган, а на вечеря ям нещо животинско. Към вечерната салата добавям или яйца, или сирена, или риба. Очаквам постите да не ми са трудни. Единственото, което ме притеснява е, че на вечеря с Милото ще се храним по различен начин, когато сме вкъщи.

Вечерята ми е социален акт, а не просто вечеря. Време да се отпуснем, време за нас, време за контакт, време за споделяне.

Обикновено хапваме една и съща вечеря. Но и за това имам идея как да стане, така че да не готвя 2 пъти, а само 1 път. Примерно замислила съм много веган кюфтета. Просто на част от веган каймата, ще добавя и кайма от месо.

черно грозде

А може ли да пия вино? Много съм неподготвена за постите 🙂 Реших го спонтанно и все още не съм прочела теорията. Но реших, че ако чакам да се подготвя, ще изпусна постите.

Идеята за постите ми дойде като заместител на гладуването. Бях решила 2 пъти годишно да гладувам с лечебна цел (по време на Коледните и Великденските пости по 10 дни). Обаче заради клуба не мога (снимам тренировки всеки месец). При предишното гладуване бях станала кожа и кости (изобщо не се харесвах и нямам нито една снимка от този период!). 2 месеца не снимах тренировки.

спанак

Едно, че бях кожа и кости, друго че нямах сила и ми трябваха 2 месеца да си върна начина, по който изглеждам и силата. Представи си кльощава, немощна Руми да снима тренировки, иди обяснявай, че е за здраве! А и всеки ден идват нови читатели, като чуят за гладуване ще решат, че го препоръчвам за отслабване, което не е така.

Гладуването само на вода е уникален лечебен метод, но може да се препоръчва само от лекари, а аз не съм лекар – изобщо не ти го препоръчвам! Само споделям, че имах здравословен проблем, който се реши след гладуване, но не знам със сигурност дали е вследствие на него.

И така първи ден постииииии 🙂

Този ден се изтъркули неусетно. Имах много задачки, срещи и хапването ми беше на бързо и без много да мисля. Единственото за вечерята се постарах, но от няколко дни ми се върти нова рецепта в главата, така че и това го бях изсмислила.

В Бургас съм за рождения ден на мама, който мина и за последно хапнах и животинска храна. Или по-скоро 2 парчета Тирамису, което мама прави страхотно!

нарязан лимон

Сутринта работих. След това тренирах 20 минути. Тествах аеробна тренировка за Клуба, която се получи много потна, без да е брутална, другата седмица ще я снимам (вярвам, че не трябва всички тренировки да са брутални). След тренировката хапнах 50 г бадеми, предварително накиснати, и около 500 г черно грозде (не съм го теглила). Ядох грозде докато се наям. От месец това ми е брънча – бадеми, а след тях грозде. Много ми е вкусно! Като хвана нещо, което ми е вкусно и си карам така известно време. Да видим дали до края на постите ще сменя бадемите и гроздето. Приемам залагания с какво ще сменя бадемите и гроздето. Който познае пичели 😉

круша и лимон

След това тествах масаж в Бургас, хареса ми, но все още си ми е фаворит Софийския ми кинезетерапевт, който една приятелка нарече “човекът скенер” 😀 . Но е хубаво да знам, че има алтернатива като съм в Бургас.

След това минах през новата Била в бившето кино Родина. Напълних голяма торба с треволяци. Трябваше ми авокадо за рецептата за вечеря, но авокадато беше твърдо, взех го да зрее вкъщи.

нарязана круша

Взех гъби и мислех богата салата с малко тиквено семе и задушени гъби да вечерям, нооо това се отложи за друг път.

Прибрах се вкъщи, работих и преди да изляза изпих смути от:

Около 100 г спанак
1 лимон
1 круша
150 мл вода

смути

Водата и спанака се блендират добре (няколко пъти), след това се добавя лимона, без кората и семките, пак се блендира и накрая няколко пъти бленд с крушата – това ми е супер любима комбинация.

Страшен късмет ме гони с блендера. Редовно правя всичко зелено. Днес се разви долната част на блендера докато развивах каната и смутито започна да изтича отдолу. Бързо тенджера и изваждане на каната над нея. Успях да изцапам повече от необходимото отново 😀 Смутито си беше супер и от тенджера, киселичко, лееееко сладко и с аромат на круша, мммм.

kolden-post-den1-6

Привечер пихме чай със систъра и племенницата и на връщане минах покрай друга Била, от където успях да взема идеално авокадо, така че имаме нова рецепта 😀

веган киш

Вечерях с 3 парчета Киш без печене. За десерт половин помело.

помело

Това е за днес 🙂 Ще постна рецептата за киша при първа възможност 🙂

А ти какво хапна 🙂 Давай идеи 🙂

Коледни пости всички дни

Ден 4, Ден 5, Ден 6, Ден 7, Ден 8, Ден 9, Ден 10, Ден 11, Ден 12, Ден 13, Ден 14, Ден 15, Ден 16, Ден 17, Ден 18, Ден 19, Ден 20, Ден 21, Ден 22, Ден 23, Ден 24, Ден 25, Ден 26, Ден 27, Ден 28, Ден 29, Ден 30, Ден 31-40