Коледни пости Ден 6

/Въведение за новите читатели: спазвам Коледните пости за първи път. Публикувам какво хапвам всеки ден, за да давам идеи на читателите за храни и за да науча нови рецепти от вас 🙂 Живеем в много забързан свят и искаме да хапваме вкусно, бързо и питателно. Нека да сме си полезни/

Денят започна по обичайния начин с кафе, писма и преглеждане на мерки. След това снимах тренировка за Клуба и закуско-обядвах с мнооого вкусно смути. Изключително нахранващо и обемно.

В блендера
/подредени по реда на блендиране/

продукти за смути

Около 150-200 мл вода
Спанак
Тиквено семе (предварително накиснато)
1 лимон
1 авокадо
2 банана – единият добавих накрая и блендирах съвсем леко, за да има парченца и за дъвкане. За новите читатели – храносмилането започва в устата и е добре даже и напитките да се смесват със слюнка, а това става като се дъвчи.
На ум го сметнах, че е около 700 калории, дооооста нахранващо и обемно. Често имаме нужда от обем, за да се заситим.

смути

След това имах много вълнуваща среща! Със StidioX работим по нов дизайн на сайта. Бяха готови с първоначалната концепция и имахме среща да ни я представят (на мен и на тех гая (tech guy) Пламен). Същия ден излезе и новината, че StudioX са спечелили награда за сайт на 2013, уоу, как да не се зарадвам, че работя с толкова талантлив екип!!!

Представянето мина супер. В началото онемях, защото това, което предложиха за дизайн няма нищо общо със сегашния (в момента дизайн всъщност няма). Някак е много лъскаво иииии голямо. Трябваше ми време да свикна с огромните снимки (и фотосесия направихме, супер стана!) и с това, че се усмихвам от всяка страница. Надявам се и от организационна гледана точка да е по-подредено и полезно.

След това Пламен беше гладен, аз не, все пак огромно смути пих. Отидохме до MyOrganicmarket. От скоро към магазина са направили и място за хапване (заведение, не ми пасва като дума). Предлагат много постни/веган (чувствам се неоудобно да слагам етикети веган-меган) храни. Пламен, голяма ламя, си взе 2 банички, торта, мъфин и крем от кашу с лимон и агаве. (Кремът го избрах аз, че ми изгледаше примамливо).

веган баничка

Опитах по хапка от всичко. Беше много вкусно и реших, че ще ходя някой ден да ям там.

крем от кашу

Мнооого ми хареса крема от кашу с лимон, чиа и натрошено какао. Скоро ще публикувам рецепта, защото разбира се, се пробвах да го направя вкъщи. Стана много близко до това, което опитах, силно препоръчвам това магазинче за вкусна храна.

грозде розе

Преди вечеря хапнах грозде розе.

koledni-posti-den-6-7

За вечеря имах остатъци от карфиолената супа. Добавих й замразен боб, защото бях много гладна и исках да е по-хранителна. Нямах търпение да размразя боба като хората и насилствено го разтопих. Резултатът е, че бобът стана на каша – и така беше вкусно.

Накрая хапнах и няколко фурми, последните в кутията. Фурмите съдържат желязо и по време на постите често си добавям по няколко.

фурми

Много хубав, динамичен, емоционален ден 😀

Коледни пости всички дни

Ден 1, Ден 4, Ден 5, Ден 7, Ден 8, Ден 9, Ден 10, Ден 11, Ден 12, Ден 13, Ден 14, Ден 15, Ден 16, Ден 17, Ден 18, Ден 19, Ден 20, Ден 21, Ден 22, Ден 23, Ден 24, Ден 25, Ден 26, Ден 27, Ден 28, Ден 29, Ден 30, Ден 31-40