Пости ден 22

Никулден и празник на Бургас. По лична карта още съм Бургазлийка, честит ми празник 🙂

Този ден имах огромен ентусиазъм и енергия да снимам тренировка за горна част за клуба. 26 минути само гръб, гърди, рамене, ръце и корем. Пълен релакс за краката – и без това имах мускулна треска от вчерашната тренировка за долна част.

Много обичам да нося косата си на небрежен кок, който правя с едно движение, удобно ми е и се харесвам. Стърчат къдрици най-отгоре (Милото я нарича прическа Репичка 😀 ). Обаче в тренировките не мога така да си направя косата, защото след няколкo подскока всичко се разпада. Ноооо, в тази тренировка за горна част няма и грам подскок, така че се накоких 🙂

Все по-често включвам в тренировки набиране на маса, защото е СТРАХОТНО упражнение. Добре е да имаш маса или лост, където да се набираш. Може да се замени с гребане, но набиранията са много по-натоварващи, все пак зависи от тежестта при гребане, но едва ли някой има повече от 10-12 кг гири вкъщи.

Този ден е позволено риба, затова реших да ям 1 път през деня и да съм супер изгладняла за вечерята, защото бяхме на Сушииии – пак ме е хванала манията за Суши. Има периоди, които умирам за суши, после може 6 месеца да не се сетя.

орехи

Закуско обядвах с накиснати орехи и грозде.

грозде

На сушито пяк ядох каквото ми е любимо, нови-стари снимки, под друг ъгъл.

koledni-posti-den-22-4

koledni-posti-den-22-5

Пробвахме и нещо ново мисо супа с морски дарове. Хубава е.

мисо супа с морски дарове

Вкъщи хапнахме помело в ладийки. Аз беля помелото и го редя в ладийки за Милото, романтика 🙂

помело

Въпрос: Обичаш ли сплит тренировки (разделяне на тялото на части и трениране в различни дни на различни части)?

Руми: В някакъв момент тренировките за цяло тяло започват да стават лесни или не така натоварващи, защото за 20-30 минути се тренира цялото тяло и се свиква с натоварването. За да увелича натоварването тренирам отделно горна и долна част. Така 20-30 минути са за много по-малко мускулни групи и може да се направят повече упражнения за мускулна група. Също така докато се тренира горна част, долната почива и възстановяването е по-добро. Обичам и двата начина – цяло тяло и сплит тренировки – и двете си имат предимства.

Коледни пости всички дни

Ден 1, Ден 4, Ден 5, Ден 6, Ден 7, Ден 8, Ден 9, Ден 10, Ден 11, Ден 12, Ден 13, Ден 14, Ден 15, Ден 16, Ден 17, Ден 18, Ден 19, Ден 20, Ден 21, Ден 23, Ден 24, Ден 25, Ден 26, Ден 27, Ден 28, Ден 29, Ден 30, Ден 31-40