Отслабване Здравка

Прекрасни дами, как стеее 🙂

Днес ви срещам със Здравка, която, както ще разберете, не е очаквала да види историята си тук, но…ето я :)) Ден след ден, месец след месец тя работи здраво и постигна целта си 🙂

Достигнала желаната визия, тя казва, че това е освободило място в главата и живота й за истински важни неща!

Така е, ако се фокусираме над това, което нямаме, изпускаме възможностите, които животът ни предлага, не успяваме да им се зарадваме, да ги “грабнем” :)))

Прекрасно е да се грижиш за себе си, да зареждаш тялото си с хубава храна, да възпитаваш с личен пример добри навици у децата си, да тренираш редовно 🙂 И като бонус получаваш – добра фигура, неусетно, докато правиш всичко това 🙂

Ако искаш да се погрижиш за себе си, изпрати ми имейл с 2 думи „Искам промяна“ 🙂 Ето какво включва програмата за промяна на начина на живот :))

Здравейте! Не съм очаквала, че ще дойде ред и аз да напиша историята си тук! Откакто се помня, съм била “пухкава” и някак винаги съм си мислила, че просто такава е моята конструкция и че например късата пола е дреха, когато никога няма да мога да облека.

Свързах се с Руми преди около година. Бях родила второто си дете и още активно кърмех. Местехме се в нова държава и тъй като след раждането ходех на специални тренировки за родилки в парка, от които се чувствах супер, исках и на новото място да продължа някак си да тренирам. Очертаваше се първите няколко месеца да съм с децата в къщи, затова домашните тренировки бяха най-логичното решение, но от предни опити знаех, че без мотивация и контрол отвън няма да ми се получи.

Затова и реших да пиша на Руми – не толкова с цел отслабване, колкото с цел да има някой да ме “стяга” и следи, като загубя мотивация да тренирам. След първата бременност от само себе си възвърнах килограмите от преди да забременея и бях в една от най-добрите форми в живота си. Сега ми оставаха още 3 кг до предишните 61 кг, обличах всичките си дрехи и като цяло се чувствах супер.

От години следя сайта на Руми и други блогове за здравословно хранене, здравословното готвене ми е страст и приоритет, затова и мислех, че откъм хранене нямам кой знае каква нужда от помощ. И действително в режима от Руми присъстваха храните, които така и така си ям, но в точно определените за мен количества – точно това, което ми е липсвало. Преди, като не знаех от колко точно храна имам нужда, изпадах в една затворена спирала – намалявах количеството, но вероятно прекалено много, в резултат на което прегладнявах и наваксвах. И така уж ядях здравословно, пък не можех да отслабна. Затова и си мислех, че моето тяло просто е такова – “едър кокал” и че никога няма да мога да падна под 60 кг.

И така с ентусиазъм започнах режима от Руми. В началото количествата ми се виждаха малки, но наваксвах с огромни порции салата (което правя и до ден днешен) и изобщо нямах усещането, че се лишавам от нещо. Имало е дни, в които мотивацията ми е спадала и съм си хапвала повече от предвиденото, но Руми не спираше да ме мотивира.

С тренировките беше супер – знаейки, че се отчитам пред Руми, не пропусках да тренирам. Беше ми много трудно откъм време, тъй като бебето спеше много малко, но като заспеше веднага започвах и в общия случай имах време само за тренировката и евентуално да се изкъпя и след това той се будеше. Но тренировките ме караха да се чувствам здрава и силна не само физически, но и ментално, и това да съм ги поставила като първи приоритет ми се виждаше много важно – здрав дух в здраво тяло!

Лека-полека резултатите започнаха да идват и за доста кратко време визията ми се промени, започнах да се чувствам силна, да се харесвам в огледалото и това ме мотивираше да продължавам и да искам да постигна повече. Няма по-голям мотиватор от собствения ти прогрес и това да видиш на какво си способен ти самият! Това подхранва като цяло вярата ти в теб самия.

След около 5 месеца с програмата бях постигнала горе-долу сегашния си резултат, бях свалила неусетно 4 кг повече, отколкото си бях поставила за цел. Както с всяко друго нещо, началото е трудно, но един път завърти ли се колелото, инерцията помага. А началото е трудно, защото не знаеш как да започнеш, какви са стъпките, но Руми затова е там да ти помогне. Тя се съобразява с особеностите и понякога странните привички на клиентите си и в крайна сметка усилията за влизането във форма са много по-малки от ползите! Едно от най-важните неща е да се чувстваш добре в тялото си.

Единственото, за което мога да съжалявам, е, че не съм направила тази крачка по-рано, че съм правила компромис с външния си вид и че съм позволила на някакви си килограми да рушат самоувереността ми. Освобождавайки се от излишните килограми някак като че ли се освободи място в главата и живота ми за истински важните неща.

А това, което най-много се промени в храненето на мен и на цялото ми семейство е, че започнахме да ядем ежедневно огромни салати. Дори децата ми на 1,5 и 3,5 години, обожават, например салата от червено цвекло и моркови, и събират погледите и усмивките на минувачите, като хрупат със страшен апетит кисело зеле пред сергията на пазара! Колко е важен личният пример!

Благодаря ти от сърце, Руми!

Поискай промяната, поискай да си прекрасен пример за семейството си и ми пиши 🙂 Кодът е “Искам промяна” 🙂