Отслабване Мина

Днешната мотивация е Мина, която за по-малко от 5 месеца постигна своята цел. Това е програмата, която Мина следва. Ако искаш твоя лична програма, пиши на Руми само 2 думи “искам промяна” и тя ще ти изготви програма.

Оставям те с разказа на Мина:

Здравейте! Казвам се Мина. От известно време имах проблеми с едни излишни около 14 кг, които нямах идея как да сваля. Първоначално (преди една година) започнах с йога, в началото имах някакъв успех – свалих 5 кг за 6 месеца и спрях да свалям.

След още 2-3 месеца йогата ми омръзна и накрая я спрях. След още 2-3 месеца реших, че е крайно време пак да се заема с килограмите си, но реших да потърся упражнения, които няма да са ми скучни (до тогава идея си нямах, че килограми се свалят само със съобразено хапване – мислех, че малко гимнастика сутрин е достатъчно 🙂 ).

И така, търсейки аеробика в Google (исках да подскачам на музика) попаднах на страничката на Руми. В Youtube също ми изскачаше пак нейният канал. В началото не й обърнах особено внимание, т.к. в тренировките й нямаше музика 🙂

Но след като няколко дена все тази страничка ми изскачаше пред очите, накрая се позачетох … и така тръгна всичко. Както казват източните философи – когато ученикът е готов, Учителят се появява!

Разбрах доста неща за храненето, за които нямах никаква идея преди. И основното, че без да се внимава с храната, първо, няма как да сваля килограми и, второ, няма как да ги задържа след това, ако се върна към старите си хранителни навици.

А моите навици бяха, меко казано, не особено добри – пицата, пържените картофи и дюнерите присъстваха почти ежедневно в менюто ми. Също така ядях доста сладки и тестени изделия. И като капак нямах (и все още нямам) никаква воля да се подлагам на каквито и да е ограничения по отношение на храната – затова и никога преди не се бях замисляла, нито пробвала каквато и да е диета.

Когато се реших да пиша на Руми и да поискам индивидуално меню основното ми изискване беше да има хляб в менюто. Като си видях менюто, обаче, ми се дорева – хляб имаше, но твърде рядко според моите представи 🙁

Първоначално си помислих, че с толкова малко хляб ще си гладувам непрекъснато и едва ли ще успея да се справя с менюто. Но все пак започнах от първия ден да спазвам стриктно програмата, като си правех позволените замени от време на време.

За моя огромна изненада се оказа, че мога да ям и без толкова много хляб, вкусно ми е и не огладнявам. Другото ми откритие бе, че готвенето може да е вкусно и без добавяне на олио – печени картофи с настърган кашкавал и ориз с настъргани ядки ми станаха любими.

Противно на първоначалните ми очаквания, нямах никакви проблеми със спазването на менюто – храната като количество ми беше достатъчна, дори някои порции намалявах наполовина, т.к. ми идваха в повече. И това за човек, който не може да търпи ограничения в храненето 🙂

Така за 4 месеца и половина свалих останалите ми 8.5 кг – от 58.5 на 50 кг.

отслабване с персонално меню

Сега след като си постигнах желаната цел, продължавам да следвам същото меню, но добавям по малко мазнина от време на време, за да задържам килограмите и да не продължа със свалянето. Другото, което ми даде тази програма, е разнообразното хранене.

Интересното също така е, че желанието ми за пържено и сладко почти е изчезнало. От време на време само хапвам по 1-2 блокчета шоколад, но това е 2-3 пъти в месеца. Тестените неща също вече не ме привличат.

Едновременно с персоналното меню изпълнявах и тренировките. Там нещата не бяха толкова лесни. В началото се задъхвах и спирах да си почивам още на разгряването 🙂

Имаше едни 20 подскока, при които първия път сърцето ми така се разхлопа, че се наложи да спра и да полегна. Но постепенно, като следвах инструкциите на Руми, нещата се получиха и полека-лека стигнах до ниво „супер напреднали”.

В програмата много ми харесва това, че тренировките са различни всеки ден. Така няма опасност да ми омръзнат и да се отегча. Това, което ме стимулираше при тренировките, освен напътствията по мейла, е, че Руми ги изпълнява целите „заедно с мен” и така имах усещането за компания в усилията си 🙂

В заключение бих казала, че благодарение на програмата „Оптимално тегло” се чувствам по-енергична, по-жизнена от преди и с по-високо самочувствие. Последното е породено и от многото комплименти, които получавам за новия си външен вид.

И пак, да кажа и тук БЛАГОДАРЯ ТИ РУМИ за всичко, на което ме научи!

mina-side

Искаш ли и ти да имаш снимки преди-след отслабване, тогава пиши на Руми и започни своята промяна сега. Не отлагай, защото никога няма да е подходящото време. Трябва да се научиш да се храниш докато работиш, нямаш време и си заета, защото това е истинската промяна на начина на живот.