Отслабване Ива

отслабване ива

Прекрасни, днес ви мотивирам с разказа на Ива, която преди няколко седмици ме изненада със снимки по случай 1 година от старта на нейната промяна. Обожавам снимки преди-след! Това е любимият момент в работата ми!

Много се радвам, когато видя снимки след дълъг период време, защото показва, че отслабването не е било моментно, а се е превърнало в начин на живот.

Публикувам писмото на Ива (както и всички останали Отзиви), без никакви поправки, независимо, че не ми допада, че някой се е контузил докато сме работили заедно. Виждам, че и Ива е направила грешките, които всички правим, когато силно искаме нещо и го искаме веднага.

Винаги давам постепенно натоварване, но никой не ме слуша 🙂 всички искат по най-бързия начин да постигнат целта. Хубавото на грешките е, че като ги направиш си вземаш поука. Колкото и да те предпазват, да ти обясняват, докато не сгрешиш, не ти увира главата, и аз не съм изключение.

Ако искаш да започнеш своята промяна с падане, ставане и отново напред, пиши ми на имейла само 2 думи “искам напред” и заедно ще извървим пътя за ТВОЯТА промяна 🙂
—————

Здравейте! Казвам се Ива, на 25 години.
Искам да споделя с вас историята за промяната, която настъпи в моя живот през последната една година. Всичко започна през пролетта на 2013 г., когато след обилното зимно похапване дойде време да свалим дебелите дрехи, а с това дойде и чувството за депресия от качените килограми.

Всъщност още от малка съм захранена с „вредни” храни, които през годините са си оказали своето влияние и в резултат на това винаги съм си била пухкавелка. Разбира се, не виня родителите си, но нали знаете и те като 95% от българите не са запознати с качествата и свойствата на живата, истинска храна.

От ученическа възраст съм се подлагала на диети и съм си мислила, че като намаля храната ще намалят и килограмите. Наистина килограмите намаляваха, но резултатите бяха незадоволителни, тъй като диетите са били неправилни и не съм ги съчетавала с физическо натоварване.

В момента, в който спирах диета, килограмите бързо се връщаха обратно и се получаваше т.нар. йо-йо ефект. И така до пролетта на 2013 г., когато килограмите станаха толкова много, че вече нищо в гардероба не ми ставаше, като вървях си усещах тлъстинките, чувствах се невероятно подтисната и депресирана.

Ден след голямото „натъпкване” от рождения ми ден, съвсем случайно, в търсене на поредната диета, попаднах на сайта на Руми. Заинтригува ме…..Реших да го разгледам и за един час предизвика небивал интерес у мен, дори не изчетох абсолютно всичко, а само няколко статии с отзиви на нейни клиентки.

отслабване ива

Веднага грабнах телефона и звъннах, свързах се с нея и след 5 минутен разговор започнахме да контактуваме по имейла. Обстойно й обясних как се чувствам и какво желая да постигна като резултат. След няколко дни тя ми изпрати персоналното меню с тренировките и моята промяна започна.

Започнахме от А и Б на здравословното хранене и тренировките. В началото ми беше невероятно трудно да се храня с неща, които нямат олио, захар, запръжки и т.н. Представяте ли си, до преди 5 минути си ял кексове, чипсове, вафли и след това да минеш на меню с енергиен дефицит, без изкушения.

Още повече ми беше трудно, защото бях голям почитател на бързото хранене – пици, дюнери, бургери и т.н., и след като минах на менюто трябваше да забравя за тях. С течение на времето, навиците се променят, целите се постигат – стига да ги имаш!

Разбира се, Руми беше неотлъчно до мен и всеки път когато имах въпроси, а вярвайте ми те бяха ужасно много, се свързвах с нея. Никога няма да забравя първата ми седмица с физическо натоварване. Започнах от ниво абсолютно начинаещ и имах невероятна мускулна треска по цялото тяло.

Все пак не бях тренирала нищо до този момент. Въпреки, че бях на най-лесното ниво естествено, не мина без аварии, хихи. Още след първия месец си претоварих едното коляно, но с помощта на Руми успях да се справя с травмата.

Спомням си след първия месец меню толкова много бях зажадняла за сладко, че с нетърпение чаках сватбата на мой близък роднина, заради сватбената торта, ха ха. По време на същия този месец се случиха и великденските празници (какъв късмет, а? :D). Навсякъде имаше курабии, козунации, яйцааа, сладкии, абе всичко, което не бива да си позволяваш ако искаш някакви резултати, но с адски много усилия, успях да се справя и да поддържам менюто.

Не ядох нито козунак, нито курабии, въпреки че можеше. Единствено си позволих агнешко месо. След първите 2 месеца по-близките около мен вече започнаха да виждат резултатите, започнах да ги виждам и аз. Месеците минаваха, а аз продължавах да си спазвам стриктно персоналното меню и тренировките.

Навиците относно храната, които започнах да изграждам в началото, вече ги приемах като нещо съвсем нормално като част от мен. След известно време трябваше да преустановим контакти по имейл с Руми, бях изплашена, че няма да се справя, но тя ме окуражи и с две думи ми каза „Хей, не се страхувай, аз вярвам в теб и знам, че ще се справиш и без мен. Имай вяра в себе си!”

И така доооооста неуверена продължих напред. Ейййй, не се отказвам, упорито магаренце съм си. Обаче успях… Тя беше права. 🙂 Не след дълго тя отвори и Онлайн Фитнес клуба, там възобновихме връзка, но аз бях променена – вече имах самочувствието, че мога да се храня разумно.

В клуба открих подкрепата не само на нея, но и на всички съфорумци. Благодаря ви! Дойде сезонът на морето това беше голямо предизвикателство, защото аз все още работех за отслабване, а там беше претъпкано с изкушения – на плажа, по улиците, в ресторантите.

Всъщност се оказа, че не се предавам толкова лесно, понеже вече бях в ниво напреднали, тренирах двуразово, а храненето не мина без изкушения, хапвах си ги всеки ден, но успях да запазя резултатите, които имах до момента. След морето мина известно време и реших, че съм достатъчно напреднала за да премина към ниво високо напреднали, уви само съм си мислила така, успях да се контузя доста сериозно в кръста, но и това не ме спря. Писах за проблема във форума и получи адекватни отговори.

Реших да се вслушам в тях и с течение на времето всичко си дойде на мястото. Но нали все още продължавам да си спазвам стриктно менюто и от прекаленото спазване успях да сътворя друг проблем (какво ви казах по-горе за упоритостта-като магаренце съм), дотолкова си намалих теглото, че не се чувствах добре изпитвах умора, недостиг на енергия за тренировки, не можех да се справя с житейските си проблеми, дори ми спря цикъла.

Изплаших се и направих огромна грешка да се натъпча с боклуци, вафли, шоколади, кроасани, като си мислех, че колкото по-бързо кача килограми, толкова по-бързо ще се почувствам комфортно, уви не стана точно така. Отново писах във Фитнес клуба и всички ми се притекоха на помощ, вслушах се в съвета им и отидох на лекар.

В крайна сметка се оказа много шум за нищо, просто тялото ми е трябвало да реагира по някакъв начин на промяната. Успокоих се. Вече бяха изминали няколко месеца на менюто , след като се посъветвах с Руми реших, че е достатъчно и е време да премина към поддържане на теглото. Сега от 7 месеца поддържам резултатите и се чувствам прекрасно.

Много хубав страничен ефект от менюто е, че тази година за пръв път не ме хвана настинка, имайки на предвид , че всички около мен бяха болни. Друг страничен ефект е, че трябва да сменя целия си гардероб, преди менюто, когато купувах дрехи все не можех да се харесам с тях и избирах големи номера, които да прикриват тлъстините, а сега всички малки номера ми стават нося размери S и XS.

Тези размери винаги са били като мираж за мен. А сега избирам дрехи по мен, които описват всяка част от тялото ми и това не ме притеснява, напротив изпитвам ентусиазъм, че постигнах този резултат. Никога не съм се чувствала толкова пълна с енергия. Имам сили да се справя с проблемите идващи насреща ми.

Чувствам се доволна от себе си, от това, че успях да преодолея трудностите, които бяха по пътя ми. А менюто…. то е не просто „диета”, а начин на живот, Имам жизненост и сили, увереност. Знам, че визията и храненето ми са под мой контрол.

Руми това, че те открих съвсем случайно в интернет преобърна живота ми, само в положителни посоки. Радвам се, че те срещнах и че ме научи как да се грижа за себе си. С теб изградихме и продължаваме да го градим един нов начин на живот, с абсолютно нови навици. Благодаря ти, че не ме остави нито за миг и винаги беше до мен в трудни моменти. Благодаря ти, че повярва в мен! 🙂

Ако искаш да започне твоята промяна, напиши ми на имейла само “искам моята промяна”.

ива отслабване