Отслабване Деница

Здравейте, Прекрасни 🙂

Феноменалната Деница е пред вас 🙂 Думите са излишни – промяната й е Уоууу! Постигна я за 2 месеца, но не искам да ви слагам розови очила – такава промяна се случва рядко 🙂

Деница изглежда по коренно различен начин, но знае, че далеч не само видът е това, което е променила. Визията е резултатът, който е измерим, но победите са на всички фронтове!

Силно ме впечатли последната точка, от изброеното от нея – “Щастлива съм
Щастието се постига, така е, не е нещо, което ни се спуска от някъде 🙂

Искай да си щастлива и работи затова! 🙂

Изпрати ми имейл с 2 думи „Искам промяна“ и стартираме заедно 🙂 Виж какво включва програмата за промяна на начина на живот.

Здравейте,

Казвам се Деница и съм на 35 години. Майка съм на чудесно 7-годишно момченце, мога да кажа, че съм доволна в професионален план, социален кръг и подобни неща, но… до скоро никак не бях доволна от себе си. Не само по начина, по който изглеждах, но и здравословно, физически, а оттам, разбира се – и емоционално.

Искам да Ви споделя малко предистория. Сериозен проблем с килограмите, от годините, в които започнах да им обръщам внимание (може би последните 10-15) не мога да кажа, че съм имала (най-много са били по време и след бременността). Не съм изпробвала различни диети – винаги съм спазвала една, предполагам много от Вас са запознати с нея – 20 дневната гладна диета на известен наш диетолог, „фен“ на гладолечението с плодове.

Всъщност попаднах на въпросната диетоложка през 2004 г. заради здравословен проблем със сливиците. В един център (тогава на морето) ме убедиха, че лечението с плодове решава всички проблеми. Наистина спрях да боледувам. В крайна сметка установих, че диетата сваля много бързо и килограми.

И какво правех – чувствам се напълняла – гладуване. След 20 дни – лъжливо усещане за по-добра фигура, което всъщност беше „спихването“ от изхвърлената вода, ужасяващ глад за всевъзможни боклуци и правене на планове кои храни ще си сготвя на 21-я ден още от 1-я ден на диетата. Тренирах на периоди, предимно във фитнес зали (сега си давам сметка, че никога не са били правилни и „моите“ тези тренировки), позволявах си да се доверя на всеки „инструктор“ – пий ел карнитин, пий фет бърнери, пий това и онова…

До около 31-32-та ми година сякаш нещата бяха ок. Мислех си, че „контролирам“ положението – глад, след това ядене, пак глад… Не ядях по цял ден, следобед вече ми прималяваше, а вечер ставаше страшно – вредна храна и лягане веднага… Порочният кръг си седеше и аз в него… Не знам какво точно ме фокусира, че трябва да се замисля не върху това как да изкарам поредната гладна диета, а върху това, че аз наистина имам проблем с храната, режима на хранене, липсата на движение и всичко останало.

През последните 3-4 години започнах да установявам и друг проблем – подуваха се крайниците ми, корема и цялото ми тяло (особено лятото в жегата). Разбира се, потърсих лекарско мнение – нефролог, съдов хирург, ендокринолог. Резултатите от изследванията ми даже не бяха под или над нормата – всичко си беше на мястото.

Дори чух коментари – пий, пуши и се радвай – всичко е наред! Правя изследванията регулярно – резултатите винаги са точно както и първия път. Постепенно (след много четене и ровене, статии и мнения) започнах да разбирам, че част от този проблем е непиенето на вода, прекаляването с въглехидратна храна, многото сол… Въпреки това обаче (дори увеличеното количество вода) нещата не се подобриха. Вече все по-рядко издържах плодовата диета. Все по-уморена и изтощена се чувствах (подуто тяло, ужасни предместруални болки в гърдите), да не говорим как изглеждах (уж, не много пълна, но с целулит, бричове, корем…). Тази пролет се чувствах най-зле – качила повече килограми, от когато и да е, но този път исках решението да е друго, а не гладуване.

Бях чела за Руми – излизаше ми доста често във Фейсбук. Така се запознах по-подробно – разгледах сайта, отзивите, резултатите на другите момичета. Нямаше какво да губя в никакъв случай. Не съм била отчаяна или нещо подобно, просто ми беше дошло до горе и исках да намеря решение, което да бъде наистина ефикасно и дълготрайно. Такова, каквото да ме научи как да се храня правилно, как да тренирам по точния начин, за да постигам резултати, да се чувствам добре физически и здравословно.

Решението ми беше окончателно след едно мерене на дънки в мола, където се видях всъщност в онези осветените огледала… Гледката не ми хареса :))) Руми ми отговори веднага – много бързо уточнихме детайлите, менюто, всичко, което е важно и трябва да знам. Докато изготвяше плана ми, ме посъветва ако искам да погледна начиините на хранене в сайта, както и тренировъчната програма за начинаещи.

Разбира се, го направих – спрях се на протеиновата диета и НВД, заедно с тренировките. Целта ми беше 13 кг. След като дойде и моят режим, започнах да го следвам стриктно – спазвах количествата, правилата, заменките, всичко, което трябваше да се следва. Засипвах я с всевъзможни въпроси, получавах отговор на всеки, без да се притеснявам дали съм попитала за нещо в преден мейл или не, дали въпросът ми е глупав или не. Руми ми отговаряше на всичко. Не знам дали заради това, че хапвах любимите си неща или заради огромния избор от варианти и идеи, лично на мен ми беше много лесно.

Никога не съм оставала гладна. Започнах да закусвам (огромно постижение :))). Тренирах всеки ден. Още в началото ми направи впечатление, че кожата ми започна да се изчиства от целулита, стана по-сияйна и здрава. С напредването на времето започнах да забелязвам, че имам мускули под всичкото това нещо :))) Може би е важно да кажа, че през цялото време не съм си позволила да изям нещо извън режима или да хапна повече от количеството, което трябва.

Случвало ми се е да не мога да изям това, което е за деня (тъй като е доста), но не и повече. И всичко става навик – от купуването на точните неща в магазина, през меренето на везна и тренировките всяка сутрин. И не е досадно, напротив – страхотно е. Нивата минавах за около 4-5 седмици. Някои наистина са ми били много трудни, но не невъзможни. Отначало си мислех, че никога няма да мога са подскачам повече от минута или да направя поне една лицева опора (не от колене :)))

Сега аеробните тренировки са ми за „здравей“, а лицевите опори повече от 15. Вече тренирам с Дупемания за напреднали. Невероятно е за мен как може да се промени тялото ти, когато му покажеш правилния начин и как може да се промени нагласата ти към храната като цяло, усещането ти за това какво трябва и не трябва да бъде част от менюто. Не само когато си в режим, по принцип – като начин на живот. Много се надявам да не отегчавам, но последно искам да Ви кажа какво ми донесе на мен „срещата“ с Руми, неотлъчната ѝ подкрепа, насоки, съвети и всичко останало:

– Вече не се подуват крайниците ми, включително сега през лятото;

– Не усещам болки в гърдите преди цикъл;

– Не изпитвам ужасяващ глад – онзи, от който опустошаваме хладилника;

– Ям жива, здравословна храна, невероятно вкусни ястия и десерти;

– Тичам като лекоатлет, качвам стълби и ходя по няколко километра пеш без да чувствам умора;

– Нямам целулит (!!!);

– Нося дрехи XS размер;

– Щастлива съм :)))

Изключително много се радвам, че дори не се и замислих дали да пиша на Руми. За мен това са най-рентабилно изразходваните средства – евър :)))

Пиша всичко това, за да мотивирам тези от Вас, които мислят, че няма изход. Има – и е за цял живот 🙂

Отново огромни благодарности към Руми – за подкрепата, вярата, страхотната мотивация и цялата помощ, за да се почувствам точно по този начин!

Благодаря 🙂

Помисли какво искаш да ти донесе срещата с мен и го сподели, като ми изпратиш имейл само с 2 думи „искам промяна“!