Отслабване Биляна

отслабване с хранене и тренировки

Прекрасни, мотивирам ви с промяната на Биляна, която за 5 месеца се преобрази не само външно, но промени и отношението си към тренировките и храненето.

Искаш ли да започнеш да се променяш, докато хапваш вкусна храна и тренираш само по 20 минути? Започни сега, защото след 1 година ще съжаляваш, че не започна днес 🙂

Изпрати ми имейл само с 2 думи „искам промяна“ и започваме да търсим заедно твоя начин на хранене, който да поддържаш за цял живот за перфектна форма. Тук може да видиш какво включва програмата за промяна на начина на живот и как работя с клиенти. А тук още снимки преди-след отслабване.

Оставям те с разказа на Биляна.

Здравейте, казвам се Биляна и обожавам храната. Обичам да готвя, да гледам кулинарни предавания, да ям вкъщи и навън, в компания и сама… Въобще, схванахте идеята 🙂

Винаги съм изпитвала ужас от диети и лишения, открай време си хапвам добре. Всъщност само веднъж в живота си съм спазвала някакво подобие на режим, но не много стриктно и без мерене на грамажи.

Около 2 години се хранех по Зоната и бях в нелоша форма, но не спортувах изобщо и дори с нормални килограми си имах целулит, малко сланинки, бях отпусната. Относно спорта, в по-голямата част от живота си бих се определила като спортен инвалид. Все го избягвах и доброволно се обричах на заседяване.

Преоткрих спорта чак на 28, след като години наред се чувствах като парцал и затлъстявах прогресивно, киснейки с часове пред компютъра. Почнах да карам активно колело, да плувам и да ходя на фитнес. Чувствах се супер, но това продължи около 3 години, след което все не успявах да спортувам редовно за повече от месец-два.

Стрес, работа, ангажименти – извинения има винаги, а килограмите лека полека се трупат. Забременях, родих – отново стрес, неспане, вълчи глад. В един момент положението стана нетърпимо. Не можех да се гледам в огледалото, дрехите не ми ставаха, нямах самочувствие, нито настроение. За капак все нещо ме приболяваше. Бях като стара баба, при това дебела.

Трябваше да стана на 33, за да се реша на трансформацията си.

Знаех за Руми много отдавна, естествено бях пробвала и някои рецепти от сайта ѝ 🙂 Колко пъти съм разглеждала снимките “преди и след”, повече от мотивиращи. Всеки път обаче си казвах, че това не е за мен. Оправдания все ще се намерят – ремонти, работата, детето (няма кой да помага), ангажименти, време никакво.

И най-вече не можех да си представя как ще се лишавам от храна, никога не бях спазвала стриктни диети. Така всеки път отхвърлях идеята, но чашата вече беше преляла.

Пратих на Руми доста подробни обяснения за това какво ям, както и любими рецепти, предпочитания и т.н. Честно казано, смятах, че е абсурд да ми направи меню, който да вземе предвид всичко. (бележка от Руми: не можете да ме изплашите, ако знаете по какви изисквания съм правила менюта 😉 )

Имах и много въпроси и притеснения като например, че храната няма да ми стига или сериозен проблем с едната китка (след наставленията на Руми не ме заболя нито веднъж за всички тренировки досега!).

След като писах на Руми, усетих абсолютна непоколебимост, че няма да продължавам както досега. Още докато чаках да ми изготви персоналното меню, почнах леки упражнения и малко ограничих храната. Когато тя ми го изпрати заедно с тренировките, бях във възторг. И как да е иначе, след като в менюто имам домашна Нутела, торта Сахер, мъфини, лазаня, любимите ми рецепти и не само!

Още повече се нахъсах и същата вечер напазарувах и си наготвих за следващите дни. Почнах и с новите упражнения. Няма да ви лъжа – първата седмица беше кошмар. Правех упражненията и проклинах.

През цялото време си мислех, че това е невъзможно за нормално човешко същество, изпълнявах каквото можех, пропусках, спирах, издъхвах, но не се отказвах. Ден след ден нещата започнаха да се подобряват, и то как. След като посвикнах на натоварването ми дойдоха такива сили, че още на втората седмица от програмата изчистих по собствена воля всички прозорци вкъщи (едно от нещата, които ненавиждам)! Чувствах се невероятно – тонизирана, силна, щастлива, преливаща от енергия. Чувства, които отдавна бях забравила.

Ще бъда напълно откровена – и с менюто първите десетина дни ми беше изключително трудно. Какво друго да се очаква след като бях стигнала дотам да ям през 2-3 часа от всичко и по много, включително понякога и през нощта… Стиснах зъби и следвах менюто на Руми на 100%, без никакви забежки.

Познавам се добре и знаех, че почна ли пак с изключенията, те ще ми станат отново ежедневие и всички усилия са на вятъра. Много по-лесно е да изядеш цял шоколад за 5 минути и после да имаш гузна съвест, отколкото да не го изядеш, нали?

Повтарях си, че трябва да оцелея поне един месец и тогава да реша дали да се откажа. Е, резултатите не закъсняха още на първата седмица. Кантарът най-сетне почна да помръдва надолу, а обиколките бавно, но сигурно намаляваха.

Стъпка по стъпка, продължавах с меню и тренировки. Някой път тренирах в 10 вечерта, друг път в 6 сутринта, понякога не успявах да сготвя – не се отказвах и следвах съветите на Руми. Промените, които продължаваха да се случват с мен, бяха най-силната мотивация.

След първоначалната адаптация не се чувствах лишена от храна, дори понякога не можех да изям всичко. След известно време почнах сама да си компилирам дневно меню в духа на режима и дори да си измислям мои рецепти.

Първоначално възприемах тренировките като задължение, но някак неусетно се пристрастих. Нивата ми ставаха лесни, след време стигнах до супер напреднали, а наскоро преминах на Дупемания. Тренирах даже и докато бяхме два пъти на почивка. Просто, защото упражненията ме карат да се чувствам невероятно. Който тренира редовно, ще ме разбере 🙂

И не мислете, че все още не ми е трудно понякога. Колкото и да съм отдадена на целта си, не съм робот. И на мен ми се яде тирамису от време на време или просто има дни, в които не ми се тренира. Позволявам си го и после съм още по-мотивирана. И как да не съм след това, което успях да постигна.

Помня как подскачах от радост, когато установих, че вече влизам във всичките си дрехи, дори и в най-секси прилепналите си рокли, отдавна забравени. Някои неща дори са ми вече големи, кой би повярвал, а?

Вече нося дънки с 4 размера по-малки.

Станах много по-решителна и целеустремена, определено съм по-организирана и дисциплинирана, рядко изпадам в лошо настроение. Всичко това благодарение на тренировките на Руми.

Много от болежките ми изчезнаха почти напълно или изцяло – не ме болят ставите и кръстът, разширените вени значително се подобриха, имам ниско кръвно и пулс 60 (преди беше 80, дори 100), целулитът доста намаля. По-издържлива съм и не се изморявам толкова бързо.

Храненето отново ми носи удоволствие, но без да се чувствам гузна. Вкусотиите на Руми нямат равни. Пробвах толкова много нови рецепти, доста от които ще си останат в репертоара ми като любими.

Всъщност не само се храня вкусно и много по-разнообразно, но мога да давам и на детето от почти всичко, което си приготвям (няма запръжки, няма вредни храни). Чакам с нетърпение следващия ден, защото знам, че пак ще има интересни и хубави неща за ядене – чревоугодник съм си 🙂

Сигурно изпускам много други положителни неща, които ми се случиха благодарение на Руми, но не искам да ви отегчавам. А и не искам да звучи като реклама. Който познава Руми макар и бегло, знае, че тя няма нужда от такава 🙂

Ако преди време някой ми беше казал, че почти 5 месеца ще спазвам персонално меню с преброени калории и ще правя редовно упражнения, бих му се изсмяла. А ето ме тук – с радост се гледам в огледалото всеки ден и даже си мечтая за релеф 🙂

Бих минала през всичко това отново без страх. Научих и осъзнах толкова неща за себе си и тялото си. Много се промених и продължавам да се променям и вътрешно, и външно. Знам, че най-голямото предизвикателство тепърва ми предстои, когато реша да премина към хранене за задържане на постигнатото – да не се връщам към предишния си начин на живот въпреки трудностите и да не си търся евтини оправдания да бъда отново желе.

Не си правя илюзии, че ще бъде лесно, но всеки път като погледна назад ми идват нови сили. Ако истински искаш да се промениш, не отлагай своята мечта толкова дълго като мен. Всичко е в твоите ръце.

Няма да стане за 3 дни, както обещават много чудодейни диети, и няма да е без пот. Но най-трудните победи са и най-сладки, нали? 😉 До нови срещи из сайта на Руми, прекрасни 🙂

След една година ще съжаляваш, че не си започнала днес, затова изпрати ми имейл с 2 думи „искам промяна“ и започваме да работим по твоята програма за промяна на начина на живот.