Отслабване Александра

отслабване с Руми

Днес ви мотивирам с историята на Александра за изчистване на последни мазнини, както ги наричам. Това е, когато няма наднормено тегло, но не се чувстваш добре в кожата си.

За 2.5 месеца Алекс намали:
Тегло: -5 кг
Талия: -5 см
Ханш: -6 см
Бедро: -5 см
Ръка: -2 см

Чувстваш ли се добре в кожата си? Ако не, пиши на Руми само 2 думи “искам промяна” и започвате работа за твоята перфектна форма. Виж какво включва програмата за промяна на начина на живот, която следва Александра и която Руми персонализира според твоите предпочитания за храни, брой хранения и каквито други изисквания имаш 🙂

Целулитът беше в основата да пиша на Руми. Имах чувството, че е изникнал дори по ушите ми и е видим с просто око. За около 3 месеца от супер спортна форма бях се оцелулитила сериозно. И бях качила няколко килца. От дете съм супер кльощава и едва ли не е трябвало да се оправдавам за това. Не спортувах и много обичах да ме питат с какво се занимавам, за да имам такова тяло. Варирах между 45-50 кг.

В последните години спортувах, за да се противопоставя на времето и гравитацията (вече съм на 34), въпреки че това не е най-любимото ми занимание. Миналата година (лятото и есента) ходех почти всеки ден на някакъв спорт – йога, пилатес, спининг, фитнес, танци. Но поспрях за 3 месеца – декември, януари и февруари. Ядях безразборно, каквото ми се изпречи на пътя. 😀 И стана страшно.

Част от дрехите започнаха да не ми стават. Един цип даде фира, чифт дънки се цепнаха… Една-две рокли бяха пощадени от спраскване, защото реших, че няма смисъл да ги напъвам. Питаха дискретно приятеля ми дали не съм бременна. Не, че съм се оляла. Бях около 56 кг, но приличах на пристегнато оцелулитено кренвиршче. Никога преди не бях стигала тези “висоти”. Единственият плюс беше по-големият бюст 😀 Но по-добре без пищни форми и без корем, отколкото с тях 😉

Започнах отново да ходя на спорт, но ефект нямаше. Замислих се дали не трябва да направя нещо с храненето. Цял живот съм яла каквото и когато поискам, без да се ограничавам. (Пушех и пиех, но спрях от началото на годината.) Никога не съм спазвала диета. А като съм гладна твърде дълго, ме заболява главата.

Явно трябваше да потърся помощ. Междувременно реших, че няма да си купувам дрехи, докато не отслабна. Попаднах на страницата на Руми във Фейсбук още миналия септември. Към началото на тази година мой приятел ми сподели, че следвал персонално меню изготвено от Руми и останал много доволен. Той пък й се доверил, след като видял резултатите на своя съседка.

отслабване с храна и спорт

Писах на Руми и след това коренно промених стила си на живот. Тя изготви менюто ми напълно според храните, които харесвам. Когато след това питах за конкретни ястия, ми даваше рецепти и ми казваше в кое меню за деня да ги приготвям. Даде ми насоки как да заменям храните, което за мен се оказа важно, тъй като нямам печка вкъщи. Разчитам само на котлона и микровълновата (и сухоежбината). Дори си направих вариант, в който, ако искам, мога да съм цял ден само на плодове. :)))

Държа да подчертая, че следвах менюто до грамче. Купих си кантар, везна, сантиметър – все неща, от които никога преди не съм се нуждаела. Следвах менюто дори, когато пътувах и ядях навън, тъй като Руми дава варианти и за тези дни.

Трябва да си призная, че изпитвах глад, но хапвах зеленчуци. Вярно, не ме засищаха, както би ме заситило пиле жулиен например. Сънувах, че ям шоколад, а преди не съм си падала по сладкото чак толкова много. Бих изнервена от това, че не можех да ям каквото си поискам.

Не съм се отдавала на изкушения дори едно близване на сладолед или парченце шоколад. Близките ми не ме разбираха защо се сърдя, когато ми ядат от вече претеглената храна, а аз направо беснеех, че ме подяждат, защото всичко, което хапвах, беше под мярка.

Признавам, имаше две съботи към края на втория месец, в които преядох. Първата беше доста трагикомична. Отидох на родова среща с идеята, че ще следвам персоналното ми меню. Но, уви, бях заобиколена навсякъде от храна и в един момент не издържах и ядох, ядох, ядох, толкова много ядох, че по стар римски обичай, за да освободя място, отидох да повърна. Толкова тежко ми беше. А след това пак ядох, ядох, ядох. Бях като дете в сладкарница. После си продължих на менюто и фатални последици нямаше. Вторият път беше на сватба. Там така добре си похапнах, че по едно време вече не можех да ставам от масата. Яденето си е уморително!

Спортувах почти всеки ден, да не кажа всеки ден и така съм и до днес. Тренирам сутрин на гладно след половин литър топла вода с лимон. Преди ядене скачам по минута и половина на въже и пия по чаша вода с лимон или зелен чай.

Така си освободих времето след пет часа. Все пак трябва да отбележа, че работя от къщи и съм късметлийка да организирам деня си, както ми харесва. С тренировките на Руми пестя време и пари, които иначе хвърлям, за да ида да тренирам в залата.

Започнах от нивото за начинаещи, за да видя как се изпълняват точно упражненията. Минах през ниво 2, ниво 3, правих Румфита, а сега съм на първата третина от 90-дневното предизвикателство ниво 3 (Бележка от Руми: 90 дневното е завършено докато публикувам Отзива и вече е на fit30). Тренирам двуразово – т.е. плюс една аеробна тренировка след тази за деня, за да свалям по-бързо. Преди това винаги разгрявам, а след това разтягам, както съветва и Руми.

Резултатите бяха видими, макар и не драстични (все пак нямах много за сваляне, а по-скоро за изчистване и стягане) още след първия месец. Даже започнаха да се появяват мускулчета на корема без да се спуквам от коремни преси. Дупето се оформи. И целулитът изчезна 🙂

Наблюдавах няколко интересни промени у мен, докато бях на стриктно меню. По принцип често страдам от главоболие.

По време на менюто главата не ме болеше. Холестеролът ми падна с една единица (от 4.5 стана 3.5). Преди години имах проблеми със стомаха и се страхувах, че ще ме боли, ако ям сурови плодове и зеленчуци на гладно, но му нямаше нищо. Спряха да ми излизат киселини.

След два месеца и половина на персонално меню вече не го следвам стриктно. Реших, че през лятото е грехота да не се отдам на плодовете и сладоледа и ще се върна към него зимата, когато няма да ги има. Сега гледам да се храня по менюто през седмицата, а уикендът е времето за изкушения. Важното е, че имам насоките и спортът вече е ежедневие.

Благодарение на Руми 🙂

отслабване с персонално меню

Искаш ли да си щастлива и здрава? Да се радваш на храната и да не изпитваш вина, когато хапнеш повече? Пиши на Руми и тя ще ти помогне да постигнеш целите си и да изградиш здрава връзка с храната, без чувство за вина, с храните, които обичаш.