За мен

Обичам морето :)Здравей, аз съм Руми Илиева. Завърших 2 годишно обучение в спортния колеж “Био Фит” със специалност инструктор по фитнес призната от министерство на образованието.

Но не дипломите правят специалиста, нали 🙂 Ето как започна всичко.

Като дете и тийнейджърка бях с нормално тегло, даже можех да мина за слаба. Бях супер активна, не тренирах конкретен спорт, но се включвах във всяка игра на волейбол, гонене, криене, че даже и футбол 😉

Когато станах студентка, учех, работех на няколко места, ходех много, тичах да хвана автобуси от центъра към Студентски град, за да мога хем да работя, хем да уча. Хранех се основно с шоколад и кафе 🙂 2 шоколада дневно! И все още изглеждах добре!

Нещата се промениха, когато започнах седяща работа и вече не се движех, а шоколадът все още ме влечеше. Станах пухкава, лесно се изморявах, постоянно ми се спеше, нямах енергия, стресът ме съсипваше, откриха ми Хашимото (намалена функция на щитовидната жлеза)…. и ми казаха, че ми е за цял живот, не се лекувало! Може би сте имали подобни преживявания!

Имах нужда от промяна, исках да съм здрава и щастлива. Тогава започнах да чета за здравословно хранене и упражнения – пробвала съм върху себе си много начини на хранене, започнах да усещам кое ми влияе добре и кое не. Наученото с опита си обяснявах като търсех доказателства в изследвания за хранене.

Започнах да тренирам, ходех на фитнес, на йога, на степ-аеробика, таебо и др. Добре ми влияеха, но често не успявах да стигна до залата за тренировки заради натоварения ми график (познато ли ти е?) пропусках да се разтоваря и се ядосвах още повече на себе си, че не намирам време за здравето си.

Нищо не проработи докато не открих как да тренирам без да завися от време и място

Тогава започнах да търся начин да тренирам без да съм зависима от зала и уреди, откривах все повече упражнения със собственото тегло на тялото, като някои от тях ми се струваха невъзможни за изпълнение. Това е начинът на трениране на американските военни – функционална тренировка, която прави тялото силно, за да може да посреща неизвестни предизвикателства.

Когато започнах с тренировките със собствено тегло не можех да направя и една лицева опора, а сега често правя по 50 (е, с почивки 🙂 максимумът ми е 15 лицеви опори без почивка). Не можех от легнало положение да си повдигна краката (за долната част на корема), болеше ме кръста и трябваше да си помагам с ръце и още много неща не можех да правя.

Обаче всичко, което не можех да правя, ме амбицира и така малко по-малко ставах по-силна, въодушевих се да си поставям предизвикателства. Харесва ми да измислям нови упражнения и постоянно търся начин да ги направя още по-трудни и в същото време ми е забавно, защото няма две мои тренировки, които да си приличат.

Тренировката ми стана нещо без, което не мога и задължително трябва да свърша, за да е пълноценен денят ми и най-вече, защото това промени здравето ми към по-добро, както и отношението ми към света. Придобих увереност, че ако искам нещо, то трябва да се заема с него и да го практикувам редовно.

Но истинският ми напредък дойде, когато започнах да комбинирам домашните тренировки с истинска жива храна (храна, която е в първичния си вид и не е била обработвана). Тялото откликва невероятно, когато му подадеш храната, от която има нужда.

На 43 години се чувствам в най-добрата форма, която някога съм била!

Е, все още не съм гъвкава колкото ми се иска, но работя по това 🙂 Теглото ми е колкото, когато бях тийнейджърка, но сега съм по-силна 🙂 Можете да видите на снимките и видео тренировките, че не съм мускулеста културистка и никога не съм искала да бъда.

Чувствам се уверена в тялото си, но не си мислете, че като отслабнете ще придобиете увереност или, че ще станете по-щастливи. Уви, не! Щастието идва отвътре ….

Но ако се мотивирате да направите тялото си по-силно и да се храните здравословно, гарантирам, че успехите ви ще се пренесат и в други области на живота и ще бъдете щастливи, успешни и обичани.

Защо да ми вярвате, че мога да ви помогна?

Когато замислях този сайт нямах представа, че ще започна професионално да се занимавам с хранене и тренировки. Помагах на приятелите си с отслабването, после техните приятели и роднини искаха менюта, след това техните приятели и роднини ме търсеха … Станах помощник по влизане във форма по призвание 🙂

Напуснах високоплатената си работа, за да правя това, което обичам и съм щастлива, че сайтът, който започнах като личен дневник, е посетен 3,1 млн пъти, носи доходи и ми дава възможност да се занимавам с това, което обичам. Виж снимките преди и след промяната на моите клиенти.

5 млн посетители не може да са сгрешили

Започвам деня с кафе, тренирам, работя, храня се здравословно, ходя на пазар за истинска, жива храна, готвя … – живея по начина, по който проповядвам и съм обикновен човек, и аз имам проблеми и трудности като всички хора. Вярвам, че трудностите са изпитания, които трябва да издържим, за да минем на следващо ниво 🙂

Имате думата ми, че ще направя най-доброто, на което съм способна, за да ви помогна да влезете в най-добрата форма в живота ви!

Благодаря, че прочетохте всичко това.

За въпроси, интервюта, мнения и др., пишете на имейла ми.

Руми

За да се свържеш с мен.

Санторини
к-г Смокиня