34 неща, които (може би) не знаеш за мен

Напоследък блогове, които следя споделят списъци с неща, които не знам за тях и винаги тези постове са много забавни и интересни. Мислех си, че може би ще е забавно и аз да споделя за себе си, а и възможност да науча повече за читателите на блога. Ще се радвам да споделиш своите странни нормалности 🙂

1. Обичам да гледам сапунки. Всичко започна с “Дързост и красота”. Преди това имаше някакви други от рода на “И богатите също плачат”, на които бях върла противничка и подигравах другите, че ги гледа. Така беше и с “Дързост и красота” уж им се подигравах, че гледат тъпа сапунка, а все по-често се улавях, че се заглеждам и като се случва нещо интересно гледам да съм в стаята. От върла противничка станах мега фенка. Гледах най-тъпите сериали, в които 10 серии нищо не се случваше. Бяха идиотски тъпи, а аз все чаках да се случи нещо много интересно. Сега съм умерена 😉 Докато съм вкъщи, си пускам нещо да върви, но вече ги подбирам, имам си критерии и няма да се върна вкъщи за сапунката, ако съм излязла на кафе, защото и това се е случвало! А дали всичко не започна още със “Синьо лято” и само съм се правела, че не гледам сапунки 😉

2. Веднага след събуждане съм некоординирана, блъскам се в касите на вратите и често разсипвам кафето, докато се опитвам да не вдигам шум и да съм внимателна, резултатът е страшен шум и кафе по пода.

3. Мразя да слушам футбол по телевизора, заради типичният шум на мач. Набирането на коментатора все едно кой знае какво става, а то едни хора тичат след едно кълбо.

4. Не издържам без сън. Заради котката често спя 4-5 не последователни часа и тогава съм като парцал. След недоспиване не мога да тренирам като хората, не мога да снимам тренировки …. Възхищавам се на хората, на които безсънието не им се отразява веднага.

5. Не обичам да плувам. От Бургас съм, изкарала съм на плажа тинейджърските си години, но плуването не е моята страст. Плувам, но супер неефективно и нямам желание да се науча. Но лежането на пясъка с книжка, докато чувам как вълните се разбиват ми действа като терапия. Обожавам да лежа близо до вълните и да чета. Не обичам също да карам ски и да ходя на планина.

6. Много лесно ми се насълзяват очите, ако има тъжна ситуация. Много лесно се и изчервявам и за съжаление, няма как да се скрие, личи ми много.

7. От 13-14 годишна съм предприемач. Тогава давах уроци по математика на долните класове. Винаги имам поне 20 идеи за правене на бизнес.

8. Много лесно ми пада гласът. Няма как да съм учителка, защото в края на първия ден няма да имам глас. Изцяло съм си губила гласа поне 3 пъти. Много е странно да не можеш да говориш, особено като ти звънне телефона.

9. Луда съм по котки. Навсякъде по света, като видя котка и се умилявам, спирам се да я гледам и обяснявам на всички колко е прекрасна. Всички котки ми се струват прекрасни създания до степен на лигавост, която ако видя у някого (спрямо друго нещо) може да ме издразни. Марта, нашата котка, трябва да живее вечно! (Насълзиха ми се очите, защото се сетих за Номи, която вече не е сред нас).

10. Когато съм сърдита, мълча. Не викам, но ако изляза извън контрол казвам 3-4 тежки думи и млъквам. После много съжалявам, че съм казала нещо…. Така и така съм мълчала, защо съм казала 1 изречение, за което предпочитам да не си спомням…

11. Не мога да правя първата крачка и не знам как да се запознавам с нови хора. На последния семинар, на който ходих, имаше време за срещи и запознанства с другите участници, изпитвах страх как ще ги заговаря, какво да кажа. Обаче беше много лесно, защото хората идваха при мен и казваха “Здравей, аз съм еди кой си, правя еди какво си …”. След това беше мой ред да кажа същото и беше лесно, явно е въпрос на практика.

12. Не обръщам внимание на грим, прическа, маникюр и повечето женски неща са ми чужди. Няколко дни преди 39тия ми рожден ден се замислих, че никога нищо не съм правила с косата си и ми стана много неприятно. Направих проучване какво, как и къде и сега съм нещо като руса (рус морков). Много хубаво се получи, харесах се веднага и роднините ми свикнаха веднага. Супер странно, защото можеше да заприличам на нищо (може и да приличам, но на мен си ми харесва 😀 ). От женските неща – луда съм по обеци. Преди години бях луда по обувки.

13. Забравям. Мога да забравя всичко, което не е критично. Мога да забравя често използвана дума, примерно “стол”. Много е неприятно, защото ако ми се наложи да използвам думата “стол” и в този момент не я помня се чувствам зле, напъвам се да се сетя и не става. Виждам в главата си как изглежда стол, но не знам думата. Дали не е склероза? С напъване не мога да се сетя, но ако сменя темата и започна да мисля за друго, незнайно как думата “стол” идва. Ако съм с близки хора окей, мога да си сменям темата, но в разговор с непознати е неприятно. Докато снимам тренировки понякога се случва 🙂 Обаче, ако нещо е критично помня като слон. Баща ми ме съветва да си записвам. Ами, не действа, защото не помня, че съм си записала 😀 .

14. Мразя да подреждам и да чистя. Това го смятам за тотална загуба на време, защото пак ще се разхвърли и пак ще се изцапа. Като храненето, пак изгладняваш, но яденето е приятно, готвенето също.

15. Завършила съм Математическа гимназия, Икономически университет и колеж по спорт.

16. Пея мноооооого зле. Чувам, че пея фалшиво, в главата ми звучи оригиналната нефалшива версия, но гласните ми струни нямат връзка с мозъка, тази нервна връзка не ми работи.

17. С приятелката ми Ира си купихме компютър втори курс студентки. Първия ден 8 часа играх на …. минички! На черно бял монитор! Вечерта бях с кръвясали очи. Реших, че явно съм геймър маниак и не трябва повече да играя на нищо. Засега спазвам това си обещание и нямам игри на лаптопа. Подозирам, че ако някой ме подхлъзне, ще стана геймър маниак. Веднъж бяхме на гости на приятели с Play Station, играхме и усетих тръпка, определено не трябва да започвам.

18. Обичам да чета книги за магьосници и други светове.

19. Като малка исках да стана балерина. Сега искам да бъда каквато си искам, сиреч днес едно, утре друго 🙂

20. Фенка съм на Nike и не си купувам друга марка, за да не им изневеря. Ако живеех в САЩ, щях да им изневеря с Reebok.

21. Много съм зле с ученето на езици, направо е трагично положението. Всичко, което съм научила, е плод на яко зубрене и много усилия, за не кой знае какви резултати. Продължавам борбата.

22. Искам да издам готварска книга, имам възможност, но нямам време от другите неща, които искам и правя.

23. Когато говоря по телефона, температурата ми се повишава с половин градус и започвам да се потя. Разбрах го след като ми махнаха кърлеж и 1 месец трябваше да си следя температурата няколко пъти на ден. Повишава се също след хранене и след тренировка, колко изненадващо 😉

24. Не нося сутиен, никога.

25. Абсолютен интроверт съм. Обичам контакта с хора, но трябва да го балансирам с време само със себе си. Работата, която имам, идеално ми пасва. Скоро клиентка сподели, че била много скептична как така по имейл ще си контактуваме. Но след подробен и дълъг имейл от мен с отговори на много въпроси, каза, че това е моят начин. Така е, това е моят начин, харесва ми, защото маха слабите ми страни (притеснение, интровертност) и мога да се концентрирам върху силите си.

26. Малко алкохол ме прави креативна. Някои от статиите, които най-много сте харесали, са когато съм пийнала една Маргарита 😀 От по-голяма доза алкохол ми става лошо. За това се сетих след като стигнах до точка 26 и исках да изцедя още креативност, естествено поръчах си Маргарита.

27. Обичам да работя в кафета с готина музика, много хора около мен, як интернет и хубава тоалетна. Трябва да харесвам и персонала, все пак прекарвам там 4-6 часа.

28. Като студентка ми миришеха краката. Ходех с поли и тънки чорапогащници и обувки изкуствена кожа, мисля че от това беше. Мисля, че вече не миришат, ама знае ли човек 😉 Веднъж отмъстих на Ира като си завързах чорапогащника на таблата на леглото в Студентски град. Ляга да спи, мирише й, чуди се на какво, откъде. Върти се в леглото …. мина доста време преди да открие чорапогащника. Леле, колко съм зла 😉

29. Много ми е смешно, когато на някой се случи нещо ужасно от типа да се подхлъзне на бананова кора или да се удари по идиотски начин. Не знам защо ми е смешно, а човекът го боли през това време :(. Затова силно оцених филма “Розовата пантера”, още на надписите се случи нещо супер идиотско и като се разхилих и така до края на филма в залата се чувах аз и още някой ценител на хорските страдания 😀 Маргаритата не прощава, ей!

30. Обичам самотни плажове и да се пека, без да ми остават разлики. Не харесвам да имам бяла разлика от банския. За съжаление няма лесно достъпни самотни плажове и си ходя с разлика.

31. Много обичам чесън, но от него зверски ожаднявам. Мога да го ям само като подправка в малки количества или леко сготвен. Преди много години се разболях, висока температура, изгарям. Ще се лекувам с чесън. Изяждам една глава, прекарвам я с кисело мляко. Резултатът – горя от температура, нечовешка жажда и огнен дъх . От чесъна се чувствах още по-зле, не е моето лечение.

32. Никога не съм ходила на палатка и не искам да ходя.

33. Не мога да свиря на нищо, а бих искала.

34. Мисля, че думите негър и циганин не са обидни. Първо са само думи и второ за мен значат нещо като националност. Тази книга промени отношението ми към думите, които не означават нищо, докато не им дадем смисъл. Въпреки това внимавам да съм политически коректна, защото всеки ден идват нови читатели.

Твой ред е 🙂 Какво не знаем за теб 🙂